recent

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΩΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πάντα παρόν στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας, όπου υπάρχει ανάγκη, βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή ανακούφισης των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα μας στα νησιά του Αιγίου και τους συνοριακούς σταθμούς, από όπου περνούν στο μακρύ ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Πατρινοί Σαμαρείτες μαζί με συναδέλφους τους από τη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη Λέσβο. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιχειρούν στις βόρειες ακτές του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μολύβου, όπου καταφθάνει ο μεγάλος όγκος των προσφύγων που διέρχονται από τη Λέσβο, ενώ άλλοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους καταυλισμούς στη Μυτιλήνη όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προκειμένου να καταγραφούν και να λάβουν βοήθεια.

Εκατοντάδες στην κυριολεξία είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διασώθηκαν από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες. Μάλιστα, το Σώμα των Σαμαρειτών είναι η μοναδική ελληνική Εθελοντική δύναμη που εργάζεται στην περιοχή. Ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για το έργο τους έχουν δείχνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που τους ακολουθούν.


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα διεθνή μέσα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου